Tekst naar spraak

Tekst naar spraak (TTS) is de manier om jezelf verstaanbaar te maken wanneer je moeilijk of niet kunt spreken door bijvoorbeeld een operatie, herseninfarct of andere reden. Talkie is een gratis tekst naar spraak app voor iOS en Android voor mensen die niet (goed) kunnen praten en eenvoudig zichzelf verstaanbaar kunnen maken.

Talkie: Gratis tekst naar spraak software

De Talkie tekst naar spraak software ondersteunt vele talen en stemmen waaronder Nederlands. De kracht van Talkie is dat het een eenvoudig en intuïtief communicatiehulpmiddel is om snel mee te communiceren op iOS en Android smartphones en tablets.

Je kunt een kort bericht intypen om te communiceren met iemand anders. De letters zijn groter dan normaal en naar eigen wens in te stellen. Met de full screen functie kun je de tekst nog groter te tonen. Hierdoor kan de gesprekspartner de tekst van een afstandje lezen.

Met de speaker-knop kun je de tekst ook naar spraak in verschillende talen laten uitspreken waaronder Nederlands.

Voorgeprogrammeerde woorden en zinnen

Wanneer je vaak dezelfde tekst naar spraak doet, is het soundboard erg handig. Met het soundboard kun je eigen teksten of zinnen voorprogrammeren en de tegel voorzien van een kleur en icoontje naar keuze. Door met de vinger een tegel aan te tikken zal de app de tekst uitspreken.

Wanneer je een tegel instelt als shortcut komt de tegel op de Tekst naar Spraak scherm te staan. Op die manier kun je eenvoudig zinnen vormen om uit te laten spreken of aan je gesprekspartner te laten zien. De shortcut functie is beschikbaar na de update in het voorjaar van 2023.

Online demo Tekst naar Spraak

Tekst naar spraak
Text to speech iPhone app   Text to speech Android app   Text to speech WordPress plugin