Tekst naar spraak

Tekst naar spraak (TTS) is de manier om jezelf verstaanbaar te maken wanneer je moeilijk of niet kunt spreken door bijvoorbeeld een operatie, herseninfarct of andere reden.

Talkie: Gratis tekst naar spraak software

Talkie is een gratis tekst naar spraak app voor iOS en Android voor mensen die niet (goed) kunnen praten en eenvoudig zichzelf verstaanbaar kunnen maken. De Talkie tekst naar spraak software ondersteunt vele talen en stemmen waaronder Nederlands. De kracht van Talkie is dat het een eenvoudig en intuïtief communicatiehulpmiddel is om snel mee te communiceren.

Je kunt een kort bericht intypen om te communiceren met iemand anders. De letters zijn groter dan normaal en naar eigen wens in te stellen. Met de full screen functie kun je de tekst nog groter te tonen. Hierdoor kan de gesprekspartner de tekst van een afstandje lezen.

Met de speaker-knop kun je de tekst ook naar spraak in verschillende talen laten uitspreken waaronder Nederlands.

Lees ook: Spraak naar tekst

Voorgeprogrammeerde woorden

Wanneer je vaker dezelfde tekst naar spraak doet, kun je ook door middel van tegels eenvoudig teksten voorprogrammeren door naar het soundboard te gaan en linksboven op het plusje te tikken.

Je kunt je eigen tekst inspreken, een foto instellen uit je foto bibliotheek of gewoon een tegel met een leuke kleur, icoontje en tekst naar keuze. Door met de vinger een tegel aan te tikken zal de app de tekst uitspreken. Zo simpel is het!

Tekst naar spraak

Download now

Text to speech iPhone app   Text to speech Android app   Text to speech WordPress plugin