Over ons

Foto: Marnix Schmidt Fotografie

Talkie is een tekst naar spraak applicatie voor smartphone en tablet voor mensen die niet (goed) kunnen spreken. Op deze manier kunnen zij zichzelf eenvoudig verstaanbaar maken. Daarnaast heeft de app ook nog een spraak naar tekst en vertaalfunctie.

De app is in 2016 ontwikkeld door Erwin Oudshoorn die zelf ook een spraakprobleem heeft door zijn aangeboren aandoening Lymfatische malformatie. Na een dubbele kaakoperatie in 2016 – waarin Erwin 8-12 weken niet mocht praten – bouwde hij zijn eigen spraak app, hierdoor kon hij toch communiceren met familie en vrienden.

Zelf gebruikt hij alleen de app om in te typen en aan zijn gesprekspartner te laten zien, maar al snel hij besloot de app uit te breiden met een soundboard waar gebruikers voorgeprogrammeerde woorden en in de App Store en Google Play Store te zetten zodat de app voor een breder publiek bruikbaar is wereldwijd.

Talkie werd goed ontvangen door gebruikers en logopedisten dat hij besloot de app door te ontwikkelen tot een volwaardig product voor onder andere in de professionele gehandicaptenzorg.

Text to speech iPhone app   Text to speech Android app   Text to speech WordPress plugin