Blog

Talkie beschikbaar voor Android

Geplaatst op 29 maart 2019, 11:42 uur door de redactie.

Erwin Oudshoorn (32) uit Mijdrecht heeft zijn spraak app Talkie voor Android uitgebracht. Hij is geboren met een Lymfatische Malformatie waardoor hij moeilijk kan praten. En met deze app kan hij zichzelf verstaanbaar maken. Talkie was al voor iPhone beschikbaar, maar is vanaf nu ook in de Google Play Store te downloaden voor iedereen met een Android smartphone of tablet.

Drie jaar geleden kwam Erwin op het idee om een spraak app te bouwen toen hij een dubbele kaakoperatie onderging in het UMC Utrecht. Hij moest toen 8 weken met zijn kaken op elkaar rondlopen waardoor hij al die tijd niks kon zeggen.

“Normaal typ ik het altijd in de standaard Notitie app, maar die letters zijn zo klein dat iedereen mijn telefoon uit mijn handen gristen om het te kunnen lezen. Dat werd ik zat dus ik besloot een app te maken waarbij de letters groter waren. Al vrij snel had ik een iPhone versie en de reacties waren zo positief dat ik de app ook voor Android wilde maken.” aldus Oudshoorn.

“Het geeft veel voldoening dat mensen veel baat hebben bij de app.” vervolgt hij. “Zo krijg ik regelmatig berichten dat mensen die lijden aan ALS, een infarct hebben gehad of door een andere reden moeilijk of niet kunnen spreken met deze app toch zichzelf verstaanbaar kunnen maken. Ook logopedisten zijn enthousiast over de app.”

Naast het intypen een uitspreken van woorden kunnen gebruikers in de app ook tekenen en gebruik maken van voorgeprogrammeerde woorden met het soundboard. Zodat je veel gebruikte woorden of zinnen niet telkens meer hoeft in te typen. 

Blijf op de hoogte van updates!
Ontvang een email wanneer we iets nieuws hebben over onze app of WordPress plugin!

Andere blogs

Text to speech iPhone app   Text to speech Android app   Text to speech WordPress plugin