Blog

Praten na een stembandoperatie

Geplaatst op 24 maart 2021, 10:33 uur door de redactie. Praten na een stembandoperatie

Je zult het vast wel eens gehoord hebben een poliep op de stembanden. Vooral professionele sprekers en zangers wie zijn stem dagelijks veelvuldig of juist fout gebruikt kunnen met zoiets te maken hebben. Enkele voorbeelden wie al eens een stembandoperatie door een poliep gehad hebben zijn een hele rits aan BN’ers zoals Jan Smit, Marco Borsato, Frans Duijts en Gerard Joling.

Een poliep is niets meer dan een bultje op de stembanden. Dit gaat na loop van tijd irriteren en zorgt ervoor dat je stem hees wordt. Het is verstandig er niet te lang mee door te lopen en een KNO arts te bezoeken om erger of zelfs blijvende schade te voorkomen.

Stembandoperatie

Vaak wordt er geprobeerd om een stemoperatie met rust nemen te voorkomen en eventueel op les te gaan bij een logopedie, omdat elke operatie een risico is. Maar in sommige gevallen is het kwaad al geschied en is een stemoperatie noodzakelijk. Na de stemoperatie aan de poliep is het noodzakelijk dat zes weken na de operatie je niks mag zeggen. Daarom is een spraak app ook een handige uitkomst om jezelf verstaanbaar te kunnen maken.

Talkie is z’on spraak app, je kunt hem gratis downloaden in de App Store of Google Play Store voor op je smartphone of tablet. Je kunt zelf tekst intypen en laten uitspreken of je kunt woorden voorprogrammeren in het zogeheten soundboard. Hiermee kun je ze later nog eens herhalen.

Blijf op de hoogte van updates!
Ontvang een email wanneer we iets nieuws hebben over onze app of WordPress plugin!

Andere blogs

Text to speech iPhone app   Text to speech Android app   Text to speech WordPress plugin