Blog

Nieuwe update zomer 2023

Geplaatst op 31 januari 2023, 22:48 uur door de redactie. Nieuwe update zomer 2023

Achter de schermen zitten we niet stil. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe versie voor Talkie die in de zomer van 2023 beschikbaar komt! De nieuwe versie van Talkie zal communiceren nog makkelijker, handiger en sneller maken! Ook kijken we naar de nieuwe ontwikkelingen omtrent kunstmatige intentie zoals chatGTP zodat de tekst naar spraak applicatie nog slimmer wordt!

Nieuwe functionaliteiten 2023

#1 Uitgebreidere lijst met stemmen
We kregen veel opmerkingen dat de lijst met stemmen beperkt waren en geen vrouw. geselecteerd kon worden bij bijvoorbeeld Nederlands. Talkie maakt gebruik van de beschikbare stemmen die in het systeem van iOS en Android zitten, dus heel veel kunnen we hier niet aan doen.

#2 Talkie Pro
Met de nieuwe versie willen we meer inzetten op de professionele zorg en een verdienmodel introduceren zodat hiervan de ontwikkelkosten en dataverbruik betaald kunnen worden. Talkie Pro gaat €9,99 p/mnd of €99,99 per jaar kosten. Met een abonnement kun je gebruik kan maken van extra functies zoals levensechte stemmen, onbeperkt tegels en mappen aanmaken en deze vergrendelen.

#3 Levensechte stemmen
Met Talkie Pro breidt de keuze uit stemmen zicht uit. Je kunt dan namelijk kiezen uit levensechte stemmen zowel vrouwelijke als mannelijke in iedere taal. De tekst zal dan vloeiend worden uitgesproken.

#4 Kleinere tegels soundboard
De tegels worden een slagje kleiner waardoor je meer ruimte hebt voor tegels waar je voorgeprogrammeerde woorden of zinnen kan instellen. Vanaf de nieuwe versie kun je gebruik maken van een beperkt aantal gratis tegels. Met Talkie Pro kun je onbeperkt tegels aanmaken voor ‘t soundboard.

#5 Shortcuts
Nieuw is dat je voorgeprogrammeerde woorden ook kunt instellen als shortcuts die verschijnen op het tekst naar spraak gedeelte. Hierdoor hoef je veel voorkomende woorden of zinnen niet steeds in te typen.

#6 Mappen aanmaken
De tegels van het soundboard kun je dan sorteren in mappen. Zodat je bijvoorbeeld eentje maakt voor Namen, het Ontbijt en Openbaar vervoer. Met Talkie Pro kun je onbeperkt mappen aanmaken.

#7 Foto toevoegen bij TTS
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Je kunt bij het tekst naar spraak gedeelte ook een begeleidende foto toevoegen. Bijvoorbeeld als je een koffie en een muffin wilt bestellen op een druk vliegveld of die ene Bacardi fles achter de barman.

#8 Tekengedeelte wordt verwijderd
De teken gedeelte werd niet heel veel gebruikt dus hebben we besloten om het tekengedeelte uit de app te halen. Nu heb je twee tabjes beneden, eentje naar het Tekst naar Spraak gedeelte en het Soundboard. Ook de Spraak naar Tekst mogelijkheid wordt voorlopig achterwege gelaten aangezien de app voor mensen die slecht kunnen praten bedoeld is.

#9 Kunstmatige intelligentie
Een functie die dankzij AI mogelijk is, is het automatisch aanvullen van teksten. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld zinnen afmaken of woorden of zinsdelen voorstellen die je alleen nog maar hoeft aan te tikken.

We hopen in de toekomst de app zo te kunnen maken dat de Spraak naar Tekst functionaliteit terug komt en met AI ook moeilijke klanken verstaan kunnen worden zodat de Talkie App als een echte spraaktalk kan functioneren, maar dat zijn toekomst plannen.

#10 Lock functie
Met Talkie Pro kun je als begeleider instellingen en tegels in het soundboard vergrendelen zodat cliënten deze niet kunnen verwijderen of wijzigen.

Deze update staat gepland voor de zomer van 2023. De datum is nog onbekend, maar je kunt je hieronder gratis inschrijven op onze nieuwsbrief waarmee je automatisch een e-mail krijgt.

Blijf op de hoogte van updates!
Ontvang een email wanneer we iets nieuws hebben over onze app of WordPress plugin!

Andere blogs

Text to speech iPhone app   Text to speech Android app   Text to speech WordPress plugin