Blog

Praten na een stembandoperatie

Geplaatst op 24 maart 2021

Je zult het vast wel eens gehoord hebben een poliep op de stembanden. Vooral professionele sprekers en zangers wie zijn stem dagelijks veelvuldig of juist fout gebruikt kunnen met zoiets te maken hebben. Enkele voorbeelden wie al eens een stembandoperatie door een poliep gehad hebben zijn een hele rits aan BN’ers zoals Jan Smit, Marco Borsato, Frans Duijts en Gerard Joling.

Een poliep is niets meer dan een bultje op de stembanden. Dit gaat na loop van tijd irriteren en zorgt ervoor dat je stem hees wordt. Het is verstandig er niet te lang mee door te lopen en een KNO arts te bezoeken om erger of zelfs blijvende schade te voorkomen.

Stembandoperatie

Vaak wordt er geprobeerd om een stemoperatie met rust nemen te voorkomen en eventueel op les te gaan bij een logopedie, omdat elke operatie een risico is. Maar in sommige gevallen is het kwaad al geschied en is een stemoperatie noodzakelijk. Na de stemoperatie aan de poliep is het noodzakelijk dat zes weken na de operatie je niks mag zeggen. Daarom is een spraak app ook een handige uitkomst om jezelf verstaanbaar te kunnen maken.

Talkie is z’on spraak app, je kunt hem gratis downloaden in de App Store of Google Play Store voor op je smartphone of tablet. Je kunt zelf tekst intypen en laten uitspreken of je kunt woorden voorprogrammeren in het zogeheten soundboard. Hiermee kun je ze later nog eens herhalen.

Niet kunnen praten na kaakoperatie

Geplaatst op 24 maart 2021

Een kaakoperatie is een heftige ingreep. Het ligt een beetje aan de soort kaakoperatie die je moet ondergaan. Je kunt bijvoorbeeld alleen aan je onderkaak, bovenkaak geopereerd worden, maar ook een dubbele kaakoperatie en dan moeten beid kaken zes weken lang vast op elkaar gezet worden.

Naast dat je geen vast voedsel kunt eten en dus vloeibaar moet eten met flesjes Nutridrink, is het ook goed mogelijk dat je na een kaakoperatie niet of nauwelijks kunt praten. Dit hangt af van de soort van de kaakoperatie af. Het is daarom ook goed om te te weten ter voorbereiding dat er handige spraak apps bestaan die je tijdelijk kunt gebruiken.

Talkie is z’on spraak app, je kunt hem gratis downloaden in de App Store of Google Play Store voor op je smartphone of tablet. Je kunt zelf tekst intypen en laten uitspreken of je kunt woorden voorprogrammeren in het zogeheten soundboard. Hiermee kun je ze later nog eens herhalen.

Spraak app voor logopedie

Geplaatst op 23 maart 2021

Logopedie is een training om je communicatievaardigheden te verbeteren. Niet alleen kinderen, maar ook volwassen gaan naar de logopedist op latere leeftijd. Dit kan komen door een ontwikkelingsachterstand, een ongeluk of ziekte zoals ALS of Parkinson. Mensen moeten dan vaak opnieuw leren praten en komen dus bij de logopedist.

Als handig hulpmiddel gebruiken logopedisten vaak spraak apps om de uitspraak en de articulatie te oefenen met hun cliënten en ondersteuning te bieden voor het communiceren. Zo krijgen we regelmatig enthousiaste reacties van logopedisten over Talkie.

Talkie is z’on spraak app, je kunt hem gratis downloaden in de App Store of Google Play Store voor op je smartphone of tablet. Je kunt zelf tekst intypen en laten uitspreken of je kunt woorden voorprogrammeren in het zogeheten soundboard. Hiermee kun je ze later nog eens herhalen.

WordPress Tekst naar Spraak Plugin

Geplaatst op 8 januari 2020

Met de gratis Talkie WordPress plugin voeg je heel eenvoudig een tekst-naar-spraak functionaliteit toe aan je web pagina. Zo maak je in één klap je website toegankelijk voor visueel gehandicapten. Maar soms kan het ook lekker zijn om een blogpost voorgelezen te krijgen. De plugin maakt gebruik van de HTML 5 Speech Synthesis die in de computer, tablet of smartphone is ingebouwd.

Lees meer

Talkie beschikbaar voor Android

Geplaatst op 29 maart 2019

Erwin Oudshoorn (32) uit Mijdrecht heeft zijn spraak app Talkie voor Android uitgebracht. Hij is geboren met een Lymfatische Malformatie waardoor hij moeilijk kan praten. En met deze app kan hij zichzelf verstaanbaar maken. Talkie was al voor iPhone beschikbaar, maar is vanaf nu ook in de Google Play Store te downloaden voor iedereen met een Android smartphone of tablet.

Lees meer

Versie 2.1 is vanaf nu beschikbaar in de App Store

Geplaatst op 5 juli 2017

Vanaf vandaag is de update 2.1 van Talkie beschikbaar voor de iPhone.

Nadat de applicatie in de media is verschenen kregen we naar aanleiding daarvan veel leuke feedback. Dank daarvoor! Afgelopen twee weken is er hard gewerkt om de feedback door te voeren.

Lees meer

Erwin Oudshoorn bouwt iPhone app vanwege eigen spraakprobleem

Geplaatst op 14 juni 2017

Erwin Oudshoorn (29) uit Mijdrecht heeft een iPhone app gebouwd om zichzelf beter verstaanbaar te maken. Hij is geboren met een Lymfatische Malformatie waardoor hij moeilijk kan praten.

Het was al heel lang Erwins wens om een eigen iPhone applicatie te bouwen, maar nooit was hij erin geslaagd door te weinig kennis en het ontbreken van een goed idee.

Lees meer

Download now

Text to speech iPhone app   Text to speech Android app   Text to speech WordPress plugin